IX fortas.4 a klasės edukacinės veiklos ,,(AT)pažink“

  • Paskelbė : Edita Rabizaitė
  • Paskelbta: 2023-06-01
  • Kategorija: Išvykos

   Keliaujant iš Kauno greitkeliu į pajūrį kiekvienas matome įspūdingo dydžio monumentą  ir žinome, kad tai IX fortas. O kas jame?

   Lankydamiesi Kauno tvirtovės forto erdvėse, sužinojome, kad  daugiau nei prieš šimtą metų mūsų miestą, Kauną, juosė 8 mūriniai  tvirtovės fortai išdėstyti apylygiais atstumais (kas 2-2,5 km), beveik teisingu ovalu. O IX fortas buvo moderniausias Kauno tvirtovės fortas, buvęs NKVD kalėjimas, vėliau tapęs  masinių žudynių vieta, kurioje nužudyta apie 50 tūkst. žmonių (iš kurių 30 tūkst. žydai), o monumentas pastatytas nacizmo aukoms atminti.

   Lankydami patalpas susipažinome su kultūros paveldo objektu, jame išpildytais architektūriniais, inžineriniais, gynybiniais sprendimais. Muziejuje apžiūrėjome ekspoziciją.

   Edukaciniame užsiėmime ,,(AT)PAŽINK!“, pabirę po muziejaus erdves, atlikdami orientacinio pobūdžio užduotis, mokėmės žemėlapyje nustatyti savo buvimo vietą ir pasirinkti tolesnę judėjimo kryptį. Stebėjome, kiek esame pastabūs -  lyginome specialiai užsiėmimui skirtų (stilizuotų) žemėlapių panašumus bei skirtumus. Atsakydami į edukatorės klausimus pasitikrinome, kaip gebame prisiminti išgirstą informaciją

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos