Parodos „Kauno gyventojų genocidas" atidarymas

  • Paskelbė : Lina Jurevičienė
  • Paskelbta: 2022-10-13
  • Kategorija: Renginiai

         Spalio 12 d. progimnazijoje atidaryta architekto Jono Lukšės  paroda „Kauno gyventojų genocidas“. Daugiau kaip dvi dešimtis metų dirbęs architektu Kultūros paminklų apsaugos inspekcijoje, vėliau Jonas Lukšė pasirinko kultūros paveldo švietėjišką sritį. Piešė istorinius ir kultūrinius objektus, surengė daugiau nei 10  parodų. Būdamas labai nuoširdus ir atviras žmogus, autorius pasiūlė surengti parodą „Kauno gyventojų genocidas“ progimnazijoje ir parodos atidarymo proga pasidalinti mintimis apie parodos atsiradimą, švietėjišką misiją bei pritaikymą ugdymui istorijos, dorinio ugdymo ir dailės pamokose.

       Parodos atidarymui mokytojos Idalijos Braškytės vadovaujami  3-8 kl. mokiniai pritaikė ir atliko kompoziciją „Minčių miestas“, 7a kl. mokinys Lukas J. skaitė tremtinės prisiminimus,  mokytoja Nijolė Grikietytė pristatė prisiminimų autorės sąsają su parodoje eksponuojamu Jono Lukšės darbu. Išgirdome parodos autoriaus prisiminimus ir parodos struktūros akcentus.

   Nuoširdžiai dėkojame parodos autoriui ir viliamės, kad švietėjiška paroda praturtins ugdymo turinį pamokose, skatins iniciatyvas ir prisidės prie pilietinio ir tautinio mūsų progimnazijos mokinių ugdymo.   

Nuotraukos:
Lina Jurevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos