Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas progimnazijoje

  • Paskelbė : Justina Sajūtė
  • Paskelbta: 2024-03-08
  • Kategorija: Renginiai

Lietuvos istorijoje – daug gražių ir įsimintinų datų. Viena iš jų – Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Kovo 8 dieną progimnazijoje vyko įvairių veiklų, šiai dienai minėti.

1-4 klasių mokiniai mokyklos vidiniame kiemelyje sukūrė bendrą piešinį - atviruką „Mano laiminga vaikystė Lietuvoje“. Ačiū pradinio ugdymo mokytojoms, už galimybę mokiniams kūrybiškai reikšti savo idėjas ir puoselėti patriotiškumą.

3c, 3d, 3e klasių mokytojos pasipuošę trispalvės spalvomis kvietė savo mokinius dalyvauti renginyje „Mes Lietuvos ateitis“, kuriame mokiniai atliko muzikines, šokių ir kūrybines užduotis. Džiaugiamės mokinių aktyvumu ir mokytojų entuziazmu mokinius ugdyti neįprastomis veiklomis.

5-8 kl. mokiniai dalyvavo viktorinoje ,,Nuo Vasario 16-osios iki Kovo 11 – osios“. Renginį pradėjo du mokinių chorai: „Skambančios stygos“ (vadovė A. Pabarškienė) ir „Muzikos studija“ (vadovė G. Dromantaitė). Viktorinos metu mokiniai ne tik demonstravo puikias Lietuvos istorijos žinias, bet ir bendradarbiavo, ugdėsi komandinio darbo įgūdžius, sužinojo naujų faktų apie Lietuvos valstybingumo raidą. Viktoriną organizavo ir vedė istorijos mokytoja ekspertė Lina Kostiukovienė, pasitelkusi vyresniųjų progimnazistų komandą bei kompetentingą vertintojų komisiją: S. Laureckienė (istorijos mokytoja metodininkė), K. Vygantaitė (neformalaus ugdymo organizatorė), J. Sajūtė (direktoriaus pavaduotoja ugdymui). Viktorinoje didžiausias žinias ir gebėjimus jas taikyti pademonstravo: 5A, 6A, 7C ir 8A klasių mokiniai. Džiaugiamės, jog galėjome pabūti kartu, pabendrauti ir pasidžiaugti, kad esame laisvi Lietuvos piliečiai.

Sveikiname Jus visus su šiuo prasmingu Laisvės pavasariu. Linkime optimistiškai žiūrėti į ateitį, niekada nenuleisti rankų, dirbti, mokytis ir gyventi taip, kad iškovota laisvė puoštų mūsų Lietuvos tautą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos