Mokykla mini 40-ąjį gimtadienį

  • Paskelbė : Lina Jurevičienė
  • Paskelbta: 2022-12-14
  • Kategorija: Renginiai

Kartu su žiemos pradžia, su krentančiomis snaigėmis gruodžio 9-osios popietę Kazio Griniaus progimnazijos darbuotojų kolektyvas susirinko į M. K. Čiurlionio dailės muziejų paminėti mokyklos 40-ties metų jubiliejų. Čia visus šiltai pasitiko mokyklos administracijos atstovai.

Šventinis vakaras prasidėjo kompozitoriaus M. K. Čiurlionio muzikos garsais. Direktoriui ir pavaduotojoms sekant mokyklos istorijos pasaką, šventės dalyviai tapo keliautojais laiku – iš vieno mokyklos dešimtmečio į kitą.  Taip metai po metų, žodis po žodžio atkeliavome iki šių dienų. Klausydamiesi pasakos, vieni galėjo nostalgiškai prisiminti pirmąsias akimirkas, išgyventas dar dažais tebekvepiančioje mokykloje, kiti – sužinoti, kiek pastangų, geranoriškumo ir širdies buvo įdėta kuriant šią mokymo įstaigą.

Vėliau edukacinės veiklos sugrąžino kolektyvą į dabartį. Susiskirstę grupėmis, darbuotojai apžiūrėjo eksponatus ir įdėmiai klausėsi informatyvių pasakojimų apie muziejaus slepiamus lobius, nepasiekiamus paprasto lankytojo akiai ir ausiai.

Turiningų edukacijų laikas nepastebimai praėjo, tačiau staigmenos nesibaigė. Šventės dalyviai buvo pakviesti šventinei vakarienei. Pravėrus duris, svečius užeiti paskanauti kavos ir sužinoti jos istorijos viliojo švelniai sklindanti gitaros muzika. Laikas ir čia bėgo nenumaldomai greitai. Informatyvus kavos žinovės pasakojimas, jaukūs pašnekesiai prie kavos puodelio, kvapni ,,kaviška“ nuotaika, sukūrė šiltą, šventišką atmosferą.

Tačiau viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Išsiskirstėme..., tačiau džiugios, jautrios  buvimo kartu akimirkos liko kiekvieno iš mūsų širdyse. Buvo nuoširdžiai gera susiburti nekasdienėje, ypatingoje aplinkoje.

 

Nuotraukos:
Lina Jurevičienė Kamilė Sajūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos