Kad širdy visad Laisvės paukštis skristų...

  • Paskelbė : Lina Jurevičienė
  • Paskelbta: 2023-03-09
  • Kategorija: Renginiai

Kaip širdim pamatuoti Laisvės jausmą?.. Jis reiškia kiekvieno žmogaus santykį su visu pasauliu ir visų pirma - su jo paties prigimtimi, šaknimis. Vertinga šiandien kaip niekada laikome Valstybės Laisvę - nepriklausomybę. Esame Lietuvos vaikai, todėl, stovėdami ant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos „slenksčio“, didžiuojamės savo Valstybės laisve, švenčiame ją, juntame širdimi, išreiškiame darbais.

Šiandien progimnazijos tautinių šokių kolektyvas „Žolynėliai“, (vad. Idalijos Braškytė), choras „Melodija“ (vad. Aistė Pabarškienė ir Gintarė Dromantaitė), ukulėlių ansamblis „Skambančios stygos“(vad. Aistė Pabarškienė) bei ketvirtokai (mokyt. Birutė Mineikienė, Asta Rudzevičienė), progimnazijai padovanojo net du  įstabius koncertus, kuriuose kiekvienas dalyvis ir žiūrovas galėjo pajusti didžiulį pasididžiavimą, nes esąs laisvos Lietuvos, didžiulės laisvos bendruomenės dalimi. Nuoširdžiai skambėję dainos, profesionaliai ir su meile atlikti šokiai, puikus koncerto vedėjų - ketvirtokų pasiruošimas ir be galo šiltas ir jaukus žiūrovų bei dalyvių santykis sukūrė užburiančią šventės atmosferą.

O rytoj bene 500 pradinukų prie mokyklos pagrindinio įėjimo drauge Lietuvai skirs savo darniai giedamą Lietuvos tautinę giesmę, bendrą lietuvišką šokį ir šypsenas...

Taip širdimi matuojame Laisvės jausmą - kad širdy visad Laisvės paukštis skristų...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos