Penktokėms Silvijai ir Simonai tarptautiniame jaunimo verslumo festivalyje įteiktas renginio dalyvių simpatijų apdovanojimas

  • Paskelbė : Edita Rabizaitė
  • Paskelbta: 2023-03-20
  • Kategorija: Didžiuojamės

5 klasės mokinės Silvija Sobolevaitė ir Simona Navikaitė savo bendrovę įkūrė 2022 metų gruodį. Jų verslo idėja – aksesuarų kūrimas jaunimui.  Tai įvairių žiedų, apyrankių ir dekoratyvinių žaisliukų gamyba. Komisiją sužavėjo ypatingas mergaičių gebėjimas bendrauti su klientais. Tarptautinės verslo mugės baigiamojoje dalyje mokinėms iškilmingai įteiktas renginio dalyvių simpatijų apdovanojimas.

Progimnazijoje įgyvendinama verslumo programa suteikia galimybę moksleiviams dar mokykloje įgyti pirmuosius verslo kūrimo įgūdžius, paįvairintus tarptautinėmis patirtimis. 2023 m. kovo 15–16 dienomis Kaune vyko Tarptautinė mokinių mokomųjų bendrovių, arba kitaip – jaunųjų bendrovių, eXpo. Tai dviejų dienų tarptautinis jaunimo verslumo festivalis, kuriame moksleiviai iš Lietuvos ir kitų Europos valstybių: Latvijos, Bulgarijos, Ispanijos, Ukrainos galėjo išbandyti savo verslo idėjas tarptautinėje aplinkoje, mokėsi užmegzti verslo santykius, pritraukti investuotojus.

Kauno „Akropolyje“ vykusioje eXpo, progimnazijos mokinių verslo bendrovės prekiavo savo produktais, atsakinėjo į komisijos klausimus.

Džiaugiamės, kad tarptautiniame renginyje dalyvavo trys mūsų progimnazijos mokinių mokomosios bendrovės, kurios dalinosi savo verslo idėjų patirtimi, prekiavo savo kurtais produktais, mokėsi iš kitų šalių moksleivių.  

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos