„Žolynėliai“ - Tarptautiniame folkloro festivalyje Bulgarijoje-Primorske

  • Paskelbė : Edita Rabizaitė
  • Paskelbta: 2023-06-27
  • Kategorija: Didžiuojamės

 Kauno Kazio Griniaus progimnazijos  tautinių šokių kolektyvas „Žolynėliai“ birželio 14-21 dienomis dalyvavo Tarptautiniame folkloro festivalyje Bulgarijoje-Primorsko mieste. 

Dvi šokėjų grupės – jauniai ir jaunuoliai grįžo iš festivalio pilni  įspūdžių ir džiaugsmo. Kolektyvas buvo paruošęs net  dešimt skirtingų sceninių šokių, kuriose atsispindėjo įvairios lietuviškų papročių ir darbų tradicijos. „Žolynėliai“ apdovanoti festivalio Laureatų taure, diplomu ir medaliais. Dalyviai turėjo galimybę ne tik koncertuoti, bet ir išmokti kitų tautų šokių. Lietuviškus folklorinius šokius mokėme šokti  bulgarus, graikus, latvius.

Mes mokėmės įvairių kitų tautų šokių. Kelionėje neišdildomą įspūdį paliko aplankyta-Drakulos pilis Rumunijoje, Sibiu miestas Vengrijoje ir žinoma – maudynės  - baseine ir šiltose, užburiančiose  Juodosios jūros bangose Primorske.

Važiuodami autobusu,  vaikai žaidė protmūšį, dainavo dainas, dalinosi  įsimintinomis akimirkomis. Visa kelionė tai tarpusavio draugystė, lietuviškos tradicijos ir kitų tautų pažinimas.

Prieš metus dalyvauta festivalyje-Žydrojoje pakrantėje Italijoje, šiemet –Bulgarijoje, o kitų metų festivalį vėl lydės linksmi susitikimai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos