Progimnazijos tautinių šokių kolektyvas „Žolynėliai“ dalyvavo tarptautiniame folkloro festivalyje - Žydrasis Krantas – Sanremas 2022 – Diano Marina – Kanai

  • Paskelbė : Edita Rabizaitė
  • Paskelbta: 2022-10-05
  • Kategorija: Išvykos

Kauno Kazio griniaus progimnazijos tautinių šokių kolektyvas „Žolynėliai“ 2022-09-27 -2022-10-01  dalyvavo tarptautiniame folkloro festivalyje - Žydrasis Krantas – Sanremas 2022 – Diano Marina – Kanai.

 Festivalyje šokėjai pamatė dalyvius iš Kanados, Amerikos, Portugalijos, Vokietijos, Rumunijos, Slovakijos, Latvijos. Žiūrovai plojo „Žolynėlių“ šokėjams , dėkodami už artistiškumą, sceninę kultūrą, lietuviško tautinio šokio grožį.

Festivalio metu mokiniai aplankė: Brno, Mentoną, Èze – kvepalų fabriką Fragonard, Nicą, Monaką ir Monte Karlą, Sanremą ir Kanus, Diano Mariną.

 Vaikai aprašė savo kelionės įspūdžius:

Pirmąją kelionės dieną praleidome autobuse važiuodami iš Lietuvos į Čekiją. Atvažiavę vakare, įsikūrėme viešbutyje ir ėjome pasivaikščioti bei pasižvalgyti Bruno mieste. Užlipome į Špilbergo kalvą, pamatėme Senosios rotušės bokštą ir pasigrožėjome įvairiais fontanais.

 Antrą kelionės dieną išsimiegoję ir skaniai pavalgę, mes išvažiavome į Genują. Į miestelį patekti užtruko, bet kelias buvo gražus ir kalnuotas. Atvažiavę į Genują planavome aplankyti akvariumą, bet nusprendėme pavažinėti po miestą. Važiuodami pamatėme gražius itališkus pastatus: bažnyčias ir namus. Mieste buvo labai daug skulptūrų ir fontanų.

 Kelionę į Mentoną pradėjome anksti. Kelionė nuo viešbučio iki Mentono buvo neilga, žinant kiek mums reikėjo važiuoti iki Italijos. Pasiekę miestelį,  iškart pamatėme jūrą ir jos grožį, senovinius pastatus, prabangias mašinas. Pasiekę baziliką, nusprendėme eiti pasimaudyti, nes paplūdimys buvo netoli. Išsimaudėm. Po maudynių buvo repeticija, o po jos ėjome pietauti. Po pietų vėl ėjome maudytis ir važiavome atgal į viešbutį.

 Kitą  mūsų kelionės dieną aplankėme Nicą, Ezę, Monaką ir Monte Karlą. Pirmiausia važiavome į Ezės kvepalų fabriką. Sužinojome kaip gaminami kvepalai ir uostėme daugybę kvapų. Vėliau vykome į Nicą. Nicoje pamatėme labai žydrą Viduržemio jūrą, vaikščiojome po miestą, nuėjome į miesto aikštę ir suvalgėme skanius ledus. Galiausiai vykome į Monaką. Važiuodami, matėme įspūdingus kalnus ir mėlyną dangų bei jūrą kaip iš paveiksliuko. Tuo metu Monake vyko jachtų pasirodymas, tai pamatėme prabangiausias jachtas. Buvome nuėję į Monake esantį parką iš kurio matėsi pagrindinis kazino. Prie jo stovėjo labai prabangūs automobiliai. Ten nusifotografavome. Aplankę visus miestus grįžome į viešbutį ruoštis kitai dienai.

09-29 nuo ankstaus ryto ruošėmės pasirodymui. Pynėmės kasas, segėmės sagas ir su linksma nuotaika laukėme pasirodymo. Šokome Kanuose ir Sanreme. Nors buvome pavargę, bet su puikiomis nuotaikomis laukėme kito pasirodymo, kitą dieną.

09–30 atsikėlę ir papusryčiavę važiavome į parduotuvę, grįže ėjome maudytis. Po maudynių ruošėmės koncertui ir išvykome į miestelį Diano Marina. Pasirodymas praėjo sklandžiai ir linksmai, žiurovai negailėjo garsių aplodismentų. Įspūdžiai – nuostabūs.

 

„Žolynėliai“: Miglė S., Miglė M., Miglė K.,Gustė, Marijus, Ignas B.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos