5a klasės įspūdžiai etnokosmologijos muziejuje

  • Paskelbta: 2023-06-19
  • Kategorija: Išvykos

Birželio 19 rytą 5a klasė, lydima klasės auklėtojos R. Kanaukienės, bibliotekininkės D. Gudonavičienės ir Emos  mamos, išvyko į Etnokosmologijos muziejų Molėtų rajone.

Lietuvos etnokosmologijos muziejus – tai viena iš labiausiai užsienio turistų lankoma vieta Lietuvoje. Jis įkurtas Molėtų rajone, netoli Kulionių kaimo, kiek toliau nuo Molėtų astronomijos observatorijos, šalia piliakalnio. Etnokosmologijos muziejus dar vadinamas specialios paskirties astronominiu paviljonu, mat trys jį sudarančios dalys – požeminė galerija su penkiomis salėmis, observatorijos bokštas su teleskopu bei lauko ekspozicija – sudaro galingo statinio įspūdį. Šios mokslinės paskirties vietos tikslas – ne tik kaupti informaciją apie žmonijos ryšį su kosminiu pasauliu, bet ir teikti edukacines paslaugas. Čia vyksta ekskursijos, paskaitos, kurių metu rodomi kosmoso vaizdai, įamžinti moderniausių teleskopų fotokameromis.

Vaikams muziejus paliko neišdildomą įspūdį, buvo įdomu susipažinti su kosmoso paslaptimis ir ,aišku, gerai praleisti laiką su bendraklasiais.

Autorius:
Rita Kanaukienė

Nuotraukos:
Danguolė Gudonavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos