Išvyka į Vilnių

  • Paskelbė : Lina Jurevičienė
  • Paskelbta: 2023-10-04
  • Kategorija: Išvykos

Besibaigiant rugsėjui, su 3e klasės mokiniais išvykome į Lietuvos sostinę - Vilnių. Nusprendėme apsilankyti muziejuose - turiningai praleisti laiką ir sužinoti kažką įdomaus.

Saulutė lepino, todėl pirmas sustojimas buvo  Europos parke. Natūralioje gamtos aplinkoje vyko edukacinė programa – orientacinis žaidimas „Lobio paieškos“, kurio metu grupėmis pasiskirstę mokiniai, užuominų vedami, skubėdami nuo skulptūros prie skulptūros, ieškojo dėlionės detalių. Visas  suradome, sudėjome dėlionę ir paaiškėjo slaptažodis, kuris nuvedė prie laimėjimo – paslėpto „lobio".

Papietavę Europos parko terasoje, vykome į Žaislų muziejų. Susipažinome su seniausiųjų žaislų istorija, tyrinėjome, žaidėme su archeologinių radinių kopijomis bei rekonstrukcijomis.

Energetikos ir technikos muziejuje laukė teorinė ir interaktyvi veikla apie tai, kaip atsirado pirmosios baterijos. Edukacinio užsiėmimo interaktyvioji dalis buvo paremta italų mokslininko A. Voltos išrastu ir 1794 m. visuomenei pristatytu „Voltos elementu“, nuo kurio prasidėjo svarbiausi žmonijos išradimai elektros energetikos, chemijos srityse. Patys gaminome elementą, generuojantį nedidelę elektros energiją, galinčią įžiebti šviesos diodą. Svarbiausia – šis eksperimentas yra saugus ir nesunkiai pakartojamas namuose!

Aplankėme tik keletą garsių Vilniaus muziejų, tad tikrai dar sugrįšime!

Mokytoja Rima Papievienė             

Nuotraukos:
Rima Papievienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos