8 a klasės kelionė po Dzūkiją

  • Paskelbta: 2024-04-04
  • Kategorija: Išvykos

Balandžio 3-4 d. 8a klasės mokiniai  lankėsi Dzūkijoje - Druskininkuose ir Merkinėje. Pirmiausia dalyvaudami orientaciniame žaidime ,,Senieji Druskininkai“ mokiniai susipažino su įžymiomis miesto vietomis: keliavome pagrindinėmis gatvėmis, išgirdome iki šiol negirdėtų istorijų. Šis orientacinis žaidimas nebuvo panašus į įprastą ekskursiją – gaudami įvairių užuominų, lankomas vietas turėjome rasti patys.

Vėliau keliaudami Lynų keliu pamatėme Druskininkų apylinkes iš paukščio skrydžio. Vakare po pasivaikščiojimų smagiai praleidome laiką vandens parke. 

Kitą dieną kelionę tęsėme po Merkinę.  Apsidairę aplinkui, dar pakilome į apžvalgos bokštą pasigėrėti Merkinės vaizdu iš aukštai. Nors didžiąją vaizdo dalį ir slepia miškas, tačiau virš jo iškyla XVII a. architektūros paminklas – Merkinės Švč. Mergelės Marijos dangun ėmimo bažnyčia, krašto muziejaus smailė, o už jų tolumoje matyti ir Merkio slėnio pievos, garsioji Merkinės piramidė. Prieš grįždami namo sustojome joje ramybės  pasisemti.

Laikas ne prabėgo, o tiesiog praskriejo nepastebimai. Lankydami įvairius objektus, galėjome bendrauti, kalbėtis, geriau pažinti save ir kitus. Juk yra sakoma, kad kelionėje geriausiai pasitikriname save, pasimokome, kaip reikėtų elgtis, kad išvyka būtų prasminga ir sėkminga. Tai vienas iš gražiausių būdų  a u g t i savyje...

Autorius:
Dainora Žukauskienė

Nuotraukos:
Dainora Žukauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos