Mintys širdies pavasariui. Klausimai Gavėnios laikotarpiui.

  • Paskelbė : Edita Rabizaitė
  • Paskelbta: 2023-03-02
  • Kategorija: Renginiai

Metų laikų kaita –  kiekvienam  įprastas dėsningumas. Vieniems pavasaris tai – saulėgrįža, su 40-ies paukščių diena, kitiems – saulės šviesos, dangaus žydrumo, žalumos pripildytas laikotarpis. Krikščioniškame pasaulyje tai – Gavėnios pradžia ir šv. Velykų laukimas. 

Gavėnia – rimties laikotarpis, laikas, kada laukiame Velykų šventės. Su progimnazijos darbuotojais kalbėti apie laukimą, kančios ir sunkumų priėmimą, mokėjimą išbūti su jais, kalbėjosi kunigas Benas Lyris. „… meilei reikia didžiulės drąsos. Tai reiškia – ne visada būti suprastam, ne visada turėti patogų gyvenimą, ne visada galvoti vien tik apie save…” 

Benas su bendruomene dalinosi įžvalgomis apie pedagogo profesijos išskirtinumą: gebėjimą  auginti kito sielą, priimti ir suprasti jaunąją kartą tokią, kokia ji yra, apie mokymąsi būti  kartu čia ir dabar,  randant laiko „išnirti” iš mokymosi aplinkų, socialinių medijų ir stabtelėti buvime su savimi, gamtos grožiu,  bendramoksliais, bendradarbiais. 

Bendruomenei šis susitikimas paliko priminimą apie tikro gyvenimo skonį, jo prasmę, apie gyvenimą meile ir tikėjimu nuolat, ne  tik Gavėnios laikotarpiu.

Nuotraukos:
Edita Rabizaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos