Būkime saugūs ir atidūs kelyje

  • Paskelbta: 2023-05-22
  • Kategorija: Renginiai

        Šiltą popietę, pasibaigus pamokoms 1a, 2a, 2b, 2c klasių mokiniai, mokytojos su dviračiais ir paspirtukais keliavo į  Saugaus vaiko mokyklą, Saugaus eismo miestelį. Čia mūsų jau laukė EKSTRA FM, Saugaus eismo ekspertas, Baltasis Zebriukas, policijos pareigūnai. Linksmasis personažas Zebriukas ne tik priminė vaikams Kelių eismo taisyklių ir saugaus elgesio kelyje reikalavimus, bet kiekvienai klasei  pateikė klausimus, į kuriuos mokiniai turėjo atsakyti. Visiems puikiai sekėsi. Tad Baltasis Zebriukas nusprendė patikrinti ar mokytojos žino kelių eismo taisykles. Mokytojos į klausimus atsakė greitai ir teisingai. Tuomet policijos automobilio sirena pakvietė į  saugaus eismo pamoką su policijos pareigūnais. Buvo prisiminta, kas yra atšvaitas ir pakartotos jo nešiojimo ypatybės. Pasiaiškinta, kas yra pėsčiasis bei kaip dera elgtis pėsčiųjų perėjoje, priminti reikalavimai dviratininkams ir dviračiams. Vaikams buvo priminta, jog kelyje privaloma elgtis atsargiai bei pasirūpinti ne tik savo pačių, bet ir aplinkinių saugumu. Po pamokėlės galėjome lipti į policijos mašiną, ją apžiūrėti. Labai įdomu buvo sudalyvauti ir kūrybinėje dirbtuvėje, kurioje  piešėme ,,Ateities dviratis", ,,Mano šalmas“. Žinios jau patikrintos, tad prasidėjo saugus važiavimas su paspirtukais, dviračiais. Gavę kelionės lapą su nuorodomis, turėjome taisyklingai elgtis kelyje - važiavimas Saugaus eismo miestelyje: žiedinė sankryža, geležinkelio pervaža, pėsčiųjų perėja, gyvenamoji zona, užmiesčio kelias. Pasibaigus paspirtukų, dviračių kliūčių ruožui, laukė figūrinis dviračių vairavimas. Ne visi mokiniai išdrįso išbandyti figūrinį dviračio vairavimą.

        Tiek  Zebriukas, tiek renginio organizatoriai džiaugėsi vaikų žiniomis ir saugiu, laikantis eismo taisyklių važiavimu paspirtukais.

       Tikime, kad mokiniai ne tik  pakartoję įgytas žinias, bet ir pritaikę praktiškai  išvengs nelaimių, bus saugūs ir atidūs kelyje.

 

 



 

 

Nuotraukos:
Rita Aleksandravičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos