Atvira veikla – vakaronė ,,Pas senelius į svečius“

  • Paskelbė : Lina Jurevičienė
  • Paskelbta: 2024-01-31
  • Kategorija: Renginiai

Šiemet progimnazijos tautinių šokių kolektyvas „Žolynėliai“ papildė savo gretas - prisijungė net 57 šokėjai - jaunučiai.

Po pamokų, kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį jaunučiai, mokytojos Idalijos padedami, skuba į užsiėmimus - mokosi lietuvių liaudies sceninio šokio (elementų, jų derinių, žingsnių ir šokių), sveikatos stiprinimo pratimų.

Pasidaliję į dvi grupes - net du vakarus susikaupę, rimti, šiek tiek nedrąsūs, bet pasitikintys savimi mažieji ,,Žolynėliai“ sukvietė artimuosius į renginį - atvirą veiklą– vakaronę ,,Pas senelius į svečius“. Šokėjai, lydimi įvairių personažų, sekė pasaką, kurioje, skambant muzikai, keliaudami pas senelius turėjo atlikti įvairius taisyklingos kūno laikysenos pratimus, imitacinius judesio elementus, šokio žingsnius. Tėveliai, seneliai, broliai, sesės pasakoje išvydo žirafą, flamingą, vėžlį, drugelį, katiną ir kt.; galėjo stebėti, kaip čia ir dabar važiuojama karieta, skaitoma knyga. Kelionėje buvo šokami šokiai ,,Laikrodukas“, . Kačiukai“, ,,Meškutė“, ,,Ei, Vaka“.

Po pasakos sekimo tėveliai buvo supažindinti su kolektyvo numatyta veikla, tautinio kostiumo subtilybėmis. Po to šokėjai pakvietė šeimos narius kartu žaisti liaudies žaidimus: ,,Upytėlę‘, ,,Ponas malė kviečius“, ,,Pliauškutį“, pamokė euritmijos žaidimą ,,Šokoladas“.

Vaikų pastangos, pasiekimai, įrodymas, ko mokosi ir ką išmoko - džiugina tėvelių, senelių, mokytojų širdis. Ačiū už kelionę - pasaką ,,Pas senelius į svečius“, visiems padovanotą puikų vakarą, prasmingą buvimą kartu su ,,Žolynėlių“ šeimomis.

Iki susitikimų tolimesnėse kelionėse.

Idalija, Birutė, Asta, Violeta

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos