Liudininkai pasakoja...Pamoka, skirta Sausio 13-osios įvykiams atminti

  • Paskelbta: 2023-01-13
  • Kategorija: Svarbu!

6a klasės mokinės Paula, Smiltė S. ir Jorūnė bei 6e klasės mergaitės Goda Č., Lėja, Vilmantė bei Elena sumanė Laisvės gynėjų dieną paminėti nestandartiškai, pravesti klasės draugams atminimo pamoką. Pasitarusios su lietuvių kalbos mokytoja Rita Kanaukiene, kuri palaikė mokinių iniciatyvą bei kuravo jų veiklą, mokinės vedė pamoką savo klasės draugams, o 6a mergaitės dar ir 5a klasės mokinukams.

Pamoka, skirta sausio 13-osios įvykiams atminti buvo suorganizuota labai atsakingai: pirmiausia, uždegėme atminimo žvakeles, tada buvo demonstruojami dokumentinio filmo „Neužmiršti“ fragmentai, informacinės skaidrės, žinių įtvirtinimui pravedėme viktoriną Ką aš sužinojau apie Laisvės gynėjų dieną, geriausiai atsakinėjusieji buvo apdovanoti vedėjų nupintomis trispalvėmis apyrankėmis.

Refleksijos metu mokiniai padarė išvadas, kas jiems buvo naudinga, įdomu ir reikalinga. Mokytoja R. Kanaukienė trumpai pasidalino prisiminimais, ką patyrė tą gūdžią kovos už laisvę naktį, kaip vyko prie Kauno radijo stoties budėti, kad okupantai neužimtų tokio svarbaus informacinio objekto.

Mokiniai iš pamokos išsinešė naujų žinių apie šį didingą istorijos puslapį, suprato, kad svarbu nepamiršti, kam turime būti dėkingi už Tėvynės ir lietuvių laisvę. Ir, svarbiausia, kad prieš okupantus galima atsilaikyti tik visiems esant vieningiems . Tai buvo ir lietuvių kalbos, ir istorijos, o kartu ir pilietiškumo pamoka.

 

Nuotraukos:
Barbora Endriukaitytė(6a), Paula Urbaitė (6a), Goda Černiūtė (6e)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos