5c ir 6e klasės mokiniai aiškinosi kaip vyksta antrinių žaliavų rūšiavimas ir kokios yra jų panaudojimo galimybės

5c ir 6e klasės mokiniai  lankėsi UAB „KAUNO ŠVARA“ ir dalyvavo edukacinėje programoje „Antrinių žaliavų rūšiavimas ir jų panaudojimo galimybės“.  

UAB „Kauno švara“ tai viena lyderiaujančių atliekų tvarkymo kompanijų Lietuvoje, turintį didelį  įdirbį aplinkosaugos gerinimo srityje.  85000kub. komunalinių atliekų, 600 tonų antrinių žaliavų (plastiko, popieriaus, stiklo, metalo) surenkama kiekvieną mėnesį šioje

įstaigoje.

Mokiniai buvo supažindinti su vykdoma veikla, naudojama įranga. Šiuo metu įstaiga išbando elektrinį šiukšliavežį, jis pirmasis toks Lietuvoje. Buvo galima ir pasėdėti jame. Mokiniams parodytas filmas apie atliekų įtaką klimato kaitai, primintos taisyklingo rūšiavimo taisyklės, bei perdirbimo galimybės. Parodė kaip iš nudėvėtų marškinėlių galima pasigaminti originalius krepšius.

5c klasės mokiniai  iš antrinių žaliavų gamino muzikos instrumentus, o 6e klasės mokiniai veiklą  tęsė šalia Kauno švaros, esančiame  Kalniečių parke. Mokiniai atliko tyrimą kokių daugiausia atliekų paliekama parke. Nustatyta, kad daugiausia atliekų: plastiko ir popieriaus.

Aptarę veiklas nusprendėm, kad gilinom kompetencijas: komunikavimo, pažinimo, kūrybiškumo, socialinę, emocinę, sveikos gyvensenos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos