Pirmokų kelionės po Marijampolės apylinkes

  • Paskelbta: 2023-10-08
  • Kategorija: Išvykos

Pirmokai Sasnavos Zuikių muziejuje dalyvavo edukacinėje programoje „Zuikių mokyklos mokslai“, kurios metu  ne tik linksmai praleido laiką, išmoko kepimo pyrago pagrindų, sužinojo apie Sasnavos miestelio pavadinimo kilmę, bet ir gavo Zuikienės lauktuvių. Iš Sasnavos vykome į Marijampolę. Multicentre mokiniai tapo kompozitoriais ir konstruktoriais. Pasitelkę informacines technologijas ir kompiuterines programas, leidžiančias įrašyti ir koreguoti garsus ir balsą, praktiškai išbandė skaitmeninės muzikos kūrimą. Naudodami konstruktorių detales ir brėžinius porose konstravo aligatorių.

Legenda byloja, kad Marijampolės miesto įkūrėja grafienė Pranciška Ščiukaitė-Butlerienė labai mylėjo ir globojo kates. Tad aplankėme ir Kačių kiemelį, kuriame įsikūrusios trys katės. Marijampoliečiai sako, kad sugalvojus norą ir paglosčius visas tris kates, jis tikrai išsipildo. Tad pabandėme ir mes.

 Kadangi esame pirmokai, tai  buvo įdomu sužinoti  kas toks buvo Kazys Grinius ir kur jis palaidotas. Aplankėme Kazio Griniaus memorialą Mondžgiryje. 

Pilni įspūdžių kelionę tęsėme į Šunskus. Šunskų fazanyne pirmokus pasitiko Afrikos stručiai. Mokiniai išgirdo pasakojimus apie fazanų gyvenimą, pamatė įvairių rūšių fazaninių ir kitų dekoratyvinių paukščių - povinių balandžių, perlinių vištų, papūgų, didžiųjų apuokų šeimyną bei povų, čia jų rasite net 6 rūšis. Vaikai negalėjo atitraukti akių nuo paprastųjų voverių, draugiškų alpakų, kurias vaišino savo atsivežtomis morkomis.

Pilni įspūdžių grįžome į mokyklą.

Nuotraukos:
L.Šaulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos