Šią savaitę, po renovacijos darbų, atidaryta progimnazijos sporto salė

  • Paskelbė : Edita Rabizaitė
  • Paskelbta: 2023-01-26
  • Kategorija: Pranešimai

Atnaujintose patalpose bubsi kamuoliai, caksi šokdynės, aidi mokinių klegesys.  Čia vėl vyksta krepšinio, tinklinio, gimnastikos, bendro fizinio pasirengimo, netradicinio fizinio aktyvumo užsiėmimai. Salė šviesi, jauki.

Sakoma ( o ir tyrimai rodo), kad mokiniui fizinis aktyvumas reikalingas lygiai tiek pat kiek maistas, oras ir vanduo. Judėjimas yra pagrindinis vaiko biologinės raidos veiksnys, kurio dėka organizmas vystosi.

Kelis mėnesius iš eilės, kol vyko patalpų renovacija, mokiniai sportavo kitose progimnazijos erdvėse. Tas laikotarpis buvo ne tik  judėjimo džiaugsmo, bet ir iššūkių įveikimo laikas: mokytojams planuojant pamokas, mokiniams  prisitaikant prie vis besikeičiančios sportavimo vietos, administracijai organizuojant darbus, įveikiant projektavimo minkles, randant  reikalingas medžiagas ir priemones, užtkrinant atliekamų darbų kokybę.

Nudažytos lubos ir sienos,  instaliuota nauja apšvietimo sistema, pakeistos durys ir grindų danga. Dabar šios patalpos teikia malonumo akiai (šviesu, erdvu), džiaugsmo širdžiai ( pagaliau mes turime modernią sporto salę) ir patogumo kūnui ( ergonomiška danga leidžia judėti saugiau, sparčiau).

Nuotraukos:
Šarūnas Stanionis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos