Pirmokų krikštynos

  • Paskelbta: 2023-10-30
  • Kategorija: Renginiai

    Laikas nenumaldomai bėga, mūsų pirmokai apsiprato progimnazijoje, pamažu įsiliejo į bendruomenės kolektyvą. Pirmokėliams tai - pirmasis ruduo ,,Mokslo ir Žinių karalystėje“, bet jie suprato, kad mokslo žinias reikia ,,krimsti“ nuo pat pradžių. Jie vis drąsiau rašo raideles, rišliau jungia skiemenukus, skambiau dainuoja – nori būti mokinukais. Tad, spalio 25 d. Mokslo - Žinių karalius ir karalienė pasiūlė 1a klasės pirmokams įrodyti, ar tikrai pasiryžę tapti tikrais mokinukais, ar tikrai jie verti mokinio vardo, nutarė išbandyti jų ryžtą ir žinias ir pasiūlė išlaikyti pirmokėlio – šaunuoliuko egzaminą. Mažuosius progimnazijos mokinukus į Mokslo karalystę pakvietė Sargybiniai. Vedami Mokslo- Žinių karalystės sargybinių, skambant smagiai muzikai, mažieji mokinukai atskubėjo į salę, kur turėjo pralįsti ilgą tunelį. Išlindusius iš tunelio juos pasitiko karalius ir karalienė.    Krikštatėviai, 3a klasės mokiniai, įteikė kelionės pasą, kuriame pažymėjo stoteles, kurias reiks įveikti ir, nedrąsiems pirmokėliams, paruošė  daugybę smagių išbandymų, užduočių. Pirmokai įveikė visus trečiokų paruoštus išbandymus: dėjo žodžius, įminė mįsles, ,,suko galveles“ skaičiuojant, dainavo, mokėsi tik prabudus išblaškyti rytinį miegą – sportavo, vaidino. Sėkmingai atlikus užduotis, pirmokai pasižadėjo laikytis taisyklių progimnazijoje, buvo pašventinti karaliaus antspaudu, apdovanoti dovanėlėmis - skirtukais knygutėms ,,Žvėreliai“. Buvo smagi šventė pirmokėliams.

     Po iškilmingos priesaikos būti mandagiais, gerai mokytis, mylėti savo mokytoją, progimnaziją, bei ryžtingai šturmuoti mokslo aukštumas, gausiai pašlakstyti Mokslo ir Išminties vandeniu, jie buvo paskelbti tikrais Kazio Griniaus progimnazijos mokiniais.

      Linkime naujai įšventintiems mokiniams – pirmokams kuo geriausios kloties progimnazijoje ir nepamiršti duotos priesaikos!

 

Nuotraukos:
R. Aleksandravičienė, Birutė Mineikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos