Svečiuose pas ugniagesius – gelbėtojus

           3 a klasės mokiniai norėjo sužinoti, kaip tinkamai naudotis elektros prietaisais, kaip reikia elgtis gaisro metu,  susipažinti su ugniagesio – gelbėtojo profesija. O apie tai sužinojome  apsilankę  Kauno priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje.  4-oji priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda supažindino mus su gaisrininko profesija, aprodė gaisrinės vidaus patalpas, įdomiai, informatyviai papasakojo apie gelbėtojų kasdienybę, pademonstravo specialią aprangą, kaip veikia aliarmo signalas, papasakojo, kokius gelbėjimo darbus atlieka gaisrininkai: gesina gaisrus ir gelbėja žmones, iš sudaužytų automobilių išlaisvina autoavarijų metu nukentėjusius asmenis, padeda gyventojams įvykus nelaimei buityje, talkina kitoms specialiosioms tarnyboms, gelbėja skęstančiuosius. Ugniagesiai pademonstravo, kaip greitai reikia sėsti į mašinas ir skubėti padėti žmonėms. Vaikai sužinojo kaip elgtis kilus gaisrui, apsaugoti save ir kitus. Berniukai ir mergaitės su džiaugsmu ir neslepiamu susidomėjimu pasimatavo ugniagesių šalmus, smalsiai apžiūrinėjo gaisrines mašinas. Buvo ne tik įlipę į vidų, bet ir patys išbandė aliarmo signalą, spaudė akceleratoriaus pedalą. Taip pat jie galėjo išbandyti, kaip tinkamai naudotis gesintuvu. Smalsiausieji naudojosi ir gaisrine žarna su švirkštu, o jų draugai maudėsi po vandens srove.

          Ugniagesiai gelbėtojai aiškino, kad ne viskas priklauso nuo jų,  nors jie puikiai atlieka savo pareigą,  tačiau  daugelio nelaimių ir liūdnų pasekmių būtų galima išvengti, jeigu pasirūpintume  savo namų saugumu ir laikytumėmės priešgaisrinės saugos taisyklių. Tuomet ir paklausė mokinių ar visų namuose yra autonominis dūmų detektorius, ar visi žino, kaip teisingai išsikviesti pagalbą nelaimės atveju.  Rankutes pakėlė ne visi. Tad uždavė atlikti ,,namų darbus“.

          Spindinčios berniukų akys, liudijo, kad ne vieno širdelėje užgimė svajonė užaugus tapti gaisrininku-gelbėtoju. Ugniagesiai palinkėjo, kad vaikai būtų drausmingi, pareigingi, daug sportuotų, judėtų, nes ugniagesio profesiją renkasi atkaklūs, drąsūs, ištvermingi ir atsakingi žmonės. Susitikimo pabaigoje trečiokėliai pasižadėjo, kad elgsis nepriekaištingai ir laikysis saugumo taisyklių, o iškilus pavojui kviesis pagalbą telefonu 112.

        Išvyka ne tik suteikė naujų labai naudingų žinių, bet ir daug džiugių akimirkų. Už šią galimybę esame dėkingi Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 4-osios komandos darbuotojams.

 

                                      

Nuotraukos:
R. Aleksandravičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos