Progimnazijoje stažavosi 20 Raseinių rajono mokyklų mokytojų

Stažuotė buvo skirta stebėti kaip ruošiamasi dirbti pagal atnaujintas bendrojo ugdymo programas nuo 2023 m. rugsėjo 1 dienos.  Mūsų progimnazijos mokytojai jau senokai yra išbandę mokymą pagal naująsias mokymosi rekomendacijas, todėl turi sukaupę patirties, metodinės medžiagos.

Savo patirtimi (pamokų planavimo ir integravimo, mokomąja medžiaga) su kolegomis dalinosi matematikos, technologijų, istorijos, fizikos, geografijos, istorijos mokytojai.

Matematikos vyresnioji mokytoja ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Justina Sajūtė pateikė pavyzdžių kaip mokyti matematikos praktiškai: sverti ir matuoti produktus, paskaičiuoti, kurioje prekyvietėje juos pirkti tikslingiau. Kartu su technologijų vyresniąja mokytoja Jagita Vaičiuliene mokytojai gamino žemaitiškus patiekalus, patys skanavo ir vaišino kolegas.  Technologijų mokytojas metodininkas Valdas Veiverys pristatė mokinių pagamintų koplytstulpių rinkinį, dalinosi įžvalgomis apie mokinių vertybinio ugdymo svarbą.

Fizikos mokytojos ekspertės Rimos Baltrušaitienės pamokoje stažuotojai mokėsi statyti tiltus, ieškojo sąsajų tarp to kas jau yra lietuviškoje švietimo sistemoje ir tarp to ką atneš švietimo reforma 2023/2024 mokslo metais.

Geografijos mokytoja metodininkė Rita Milkaitytė pasakojo apie pamokos planavimą dirbant pagal atnaujintas programas, pateikė jos pačios vestų pamokų vaizdo įrašus, įvardino struktūrines pamokos dalis, iliustravo pavyzdžiais.

Istorijos mokytoja ekspertė Lina Kostiukovienė padėjo stažuotės dalyviams lengvai, paprastai, žaismingai perprasti 7 kompetencijas, kurios ugdomos visų mokomųjų dalykų programose. Moksliškai pateikiamus kompetencijų paaiškinimus, jų skirstymus į sandus – sudėtinga suprasti. Tačiau mokytojos sukurta ir su mokiniais išbandyta metodika leidžia aiškiai suprasti ir pačiam pastebėti, kurios kompetencijos yra ugdomos vienos ar kitos veiklos metu.

Raseinių rajono Švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Valdovė Balčaitienė Kazio Griniaus progimnazijos mokytojų komandai dėkojo už gausiai pateiktus praktinius pavyzdžius, patarimus, už leidimą stažuotės dalyviams mokytis būnant pamokose, diskutuojant, kartu atrandant atsakymus į gana painius klausimus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos