7A – Atviroji klasė (Visiškos įtraukties modelis)

  • Paskelbė : Justina Sajūtė
  • Paskelbta: 2023-09-07
  • Kategorija: Pranešimai

Kauno miesto savivaldybė plėsdama specialiųjų poreikių turinčių vaikų ugdymosi galimybes, pateikusi projektą Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, dėl Atvirųjų klasių steigimo, gavo finansavimą steigti 20 Atvirųjų klasių.

Nuo šių mokslo metų rugsėjo 1 d. mūsų progimnazijoje yra įsteigta Atviroji klasė (7A klasė), kurioje bus diegiami pažangūs įtraukiojo ugdymo modeliai (Visiškos įtraukties).

Atviroji klasė – tai klasė, kurioje kartu su kitais mokiniais ugdysis ir vienas ar keli didelių specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai. Šioje klasėje bent dalį laiko dirbs mokytojas ir specialusis pedagogas. Be to, atvirojoje klasėje visą laiką dirbs ir papildomas mokytojo padėjėjas.

Atvirosios klasės tikslas – sudaryti, kuo geresnes sąlygas, įvairių galių, gebėjimų  ir ugdymosi poreikių turinčių mokinių įtraukčiai į bendrojo ugdymo mokyklas ir jose užtikrinti kiekvienam vaikui jo poreikius atitinkantį ugdymą.

Visiškos įtraukties modelis – kai specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai, padedant antrajam mokytojui ir mokytojo padėjėjui, įtraukiami į bendrus klasės ugdymo procesus. Visi mokiniai kartu siekia mokymosi tikslų, bet esant poreikiui užduotys arba jų forma, vertinimas, joms atlikti skiriamas laikas pritaikomi, parenkamos tinkamos mokymo(si) priemonės, papildomai teikiama mokymosi pagalba.

Panašus specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių ugdymas vyko ir iki šių mokslo metų. Su visiškos įtraukties modeliu ne tik specialiųjų ugdymosi poreikių, bet ir visi šios klasės mokiniai gaus daugiau pedagoginės pagalbos pačioje klasėje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos