Tarpdalykinio mokymosi diena „Tiltai ir „Draugystės tiltai“

7b IR 7c klasės mokiniai, atlikę fizikos namų darbus (Aptarę, kokius tiltus statys, iš kokių medžiagų ir kt.), dirbdami grupėse statė tiltus. Pradedant darbus aptarėme, kodėl griūva tiltai, kokius mechaninius poveikius turi atlaikyti tilto konstrukcijos. Išsiaiškinome, kad žmogus turi remtis ne nuojauta, bet gerai pažinti medžiagas, konstrukcijas. Visi dirbo atsakingai ir kūrybingai. Pastatytus tiltus testavome bei nustatėme, kokias didžiausias apkrovas tiltai atlaikė. Kurdama patikimas konstrukcijas, kiekviena grupė užtikrino, kad tiltas privalo būti stiprus, stabilus ir dėl apkrovos neprarasti šių savybių. 

7c ir 7b klasės mokiniai diskutavo anglų kalba kodėl draugystė yra svarbi mūsų gyvenime, kodėl mums reikalingi draugai. Mokiniai gebėjo įvardinti koks turėtų būti geriausias draugas.

Taip pat mokiniai atliko draugystės testą bei surado frazes tekste anglų kalba, kurios labai svarbios kuriant „Draugystės tiltus“. Skambant maestro S. Povilaičio dainai „Kam sudeginai tiltus“ mokiniai kūrė „Draugystės tiltus“ bei pripažino, kad kartais „Draugystės tiltai“ gali ir sugriūti. 

Rusų kalbos pamokoje 7c ir 7b klasės mokiniai kūrė dialogus, kaip reikia susipažinti, kaip paklausti ir atsakyti į klausimus apie draugystę. Piešė draugystės tiltą, žmones, kurie vienas su kitu susipažino, rašė frazes, kurias reikia pasakyti susitinkant žmones ir norint su jais susipažinti, susidraugauti. Taip pat mokiniai žiūrėjo filmuką rusų kalba bei klausėsi dainelių apie draugystę. 

Nuotraukos:
Violeta Sabestinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui